Sponsrade länkar

Hur stryka kostym?

Att stryka kostymer är olika lätt beroende på vilken materialtyp de är tillverkade av. Bomullskostymer hör till de mest lättstrukna varianterna.

Kostymer och skjortor får inte vara skrynkliga eftersom rynkor kraftigt reducerar kostymernas stilnivå. Tänk därför på att kostymen måste vara struken innan den används. Tänk även på att vissa textilblandningar är extra känsliga för strykning; kostymer med en bas av kaschmirull, silke eller färgat linne bör strykas varsamt på halvvärme. Undvik direktkontakt med strykjärnet.

Bomullskostymer lätta att stryka

Bomullskostymer hör till de enklaste kostymerna att stryka och dessa kan strykas helt enligt följande anvisningar:

  • Lägg byxorna på strykbrädan så att de bildar ett pressveck i mitten av benet. Ifall du använder ångstrykjärn, håll strykjärnet ca en centimeter ovanför plagget och låt ångan släta ut rynkor i byxorna. Undvik om möjligt direktkontakt med strykjärnet, utan låt istället ångan räta ut vecken. Häng därefter upp byxorna på en galge.
  • Placera sedan kavajdelen på strykbrädan och upprepa samma procedur. Även här är det önskvärt att direktkontakten med strykjärnet undviks.

Tips och varningar

När du stryker kostymen med vanligt strykjärn bör du vara noga med att placera ett lakan mellan järnet och kostymen. Det gäller även dig som stryker kostymen på hotellrum med så kallat resestrykjärn. Genom att använda lakan mellan järnet och kostymen skyddar du också kostymen mot eventuella kalkavlagringar från vattendroppar (gäller endast ångstrykjärn).

När du stryker kostymen bör du vara noga med att placera ett lakan mellan järnet och kostymen.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik