Sponsrade länkar

Köpa formell kostym

Formella kostymer är oftast svarta, men de kan även vara marinblå eller khakifärgade. Nackdelen med blåa och khakifärgade kostymer är dock att det kan vara svårt att hitta en matchande lacksko.

Trots att klädetiketten även i traditionellt sett formella sammanhang ständigt blir mer och mer avslappnad, har den formella, svarta kostymen fortfarande sin givna plats i var mans garderob. Du som inte gillar svart kan istället välja marinblått eller khakifärgat. Numera är det också accepterat med mönstertryck på till synes formella kostymer. Några ytterligare saker att tänka på inför köpet:

  • Bör kostymen vara enkel- eller dubbelknäppt? Enkelknäppta kostymer rekommenderas för proportionellt byggda män, medan smala män klär bäst i dubbelknäppta varianter.
  • Lin och bomull är bra material för sommaren, medan högkvalitativ kamgarnsull kan rekommenderas under vår, vinter och höst. Undvik textilblandningar med mycket polyester.
  • Se vidare till att kragen ligger platt mot nacken och blottar en del av skjortkragen. Ärmarna bör sluta ca fem tum ovanför tumslutet och blotta skjortans manschetter.
  • Se vidare till att bältet omsluter midjan och inte höfterna. Likaså bör du dubbelkolla att strumporna inte syns när du går. När du sitter ner är detta emellertid oundvikligt.

Tips och varningar

Korta män bör köpa enkelknäppta kostymer, medan dubbelknäppta dito främst passar långa, smala kroppstyper. Att köpa jacka och byxor separat kan också vara ett alternativ; tänk i så fall på att ta med det plagg du köpt först till provhytten (detta för att plaggen verkligen ska matcha).

Undvik textilblandningar med mycket polyester.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik