Sponsrade länkar

När bära mörk kostym?

Användningsområdet för mörka kostymer är i första hand begravningar, bröllop och dop. Ifall inbjudningskortet saknar klädkod kan du välja kostym med lite friare händer.

Mörka kostymer är bäst lämpade för bröllop, dop och begravningar. Ifall klädkoden på inbjudningskortet säger mörk kostym bör du i första hand se dig om efter svarta kostymer. Mörkblått eller mörkgrått kan eventuellt accepteras på bröllop, men på begravningar gäller inget annat än svart. När du bär mörk kostym bör du även tänka på följande:

  • Var konservativ i din klädsel och kombinera kostymen med en enfärgad svart eller vit slips, vit skjorta, svarta lackskor och svarta strumpor.
  • Materialvalet har inte så stor betydelse. Satsa i första hand på en mörk kostym som ger ett formellt och propert intryck.
  • Kostymen kan vara antingen enkel- eller dubbelknäppt. Knäppningen har ingen inverkan på formaliteten, men väl på ditt utseende. Tänk på att du som är lång och smal ser bäst ut i en dubbelknäppt kostym, medan enkelknäppta modeller är bäst lämpade för dig som är lång till växten.

Tips och varningar

I Sverige är det mer acceptabelt att dagtinga med klädkoderna än i t.ex. USA. Du som ska på begravning eller bröllop i USA måste således vara mycket mån om att klä dig enligt anvisningarna.

Satsa i första hand på en mörk kostym som ger ett formellt och propert intryck.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik