Sponsrade länkar

Packa kostymer

Den enda generella regeln för att packa kostymer är att kostymen bör packas ner sist – och tas ut först. Vik eller rulla ihop kostymen beroende på väskans typ.

Kostymen bör aldrig vara det plagg du först packar ner i resväskan. Börja med att fylla väskan med andra kläder och handdukar. Kostymen bör packas helt i slutet och placeras på toppen av de övriga plaggen. Lägg alltid byxorna ovanpå kavajdelen. Börja därför med att vika jackan, lägg sedan på de vikta byxorna på jackans ena halva och vik sedan jackans nedre del över byxorna. Tänk på att:

  • Kostymen bör vara det plagg som packas ner sist och tas ut först.
  • Panikpacka aldrig kostymen. Om alternativet är att packa kostymen ovarsamt är det bättre att resa iklädd kostymen. Att flyga kortare sträckor i kostym fungerar utmärkt, men då måste man hela tiden tänka på att inte förorsaka rynkor i tyget. Du som bor på finare hotell kan dessutom lämna in kostymen för kemtvätt/strykning på hotellet.
  • Du som reser med udda varianter av resväskor, t.ex. större ryggsäckar, kan packa kostymen i en särskild box. Alternativt kan du också prova att rulla ihop den för att undvika typiska vikveck. Tänk i så fall på att kostymen måste få hänga fritt i någon timme efter att den packats ur – på så sätt rätar vecken ut sig.
  • Du som har en mycket liten resväska – packa över huvud taget inte ner kostymen utan använd den istället som reseklädsel.

Om alternativet är att packa kostymen ovarsamt är det bättre att resa iklädd kostymen.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik