Sponsrade länkar

Partykläder - tjej

Som tjej är det viktigt att anpassa sminkning och accessoarer efter basplagget. Ett enkelt basplagg ger större spelrum i sminkningen än en mönstrad och utsmyckad cocktailklänning.

En ändamålsenlig partyklädsel för tjejer kan variera något, men utgå alltid från följande:

  • Experimentera med sminkningen. Glans är viktigt, men nivån av glans och glitter på läpparna bör anpassas till glittrigheten hos övrig klädsel. Börja därför med att välja ett bra basplagg och bygg därefter ut din outfit med smink och accessoarer.
  • Många tyger som silke, siden och satin är känsliga för beröring. Välj därför tyger som inte får fläckar så fort de utsätts för minsta handrörelse. Nylon, rayon och polyesterblandningar är exempel på bra tyger ur beröringssynpunkt.
  • Prioritera enkla basfärger och undvik rynkade mönster. Ju enklare mönster, desto större spelrum har du i valet av accessoarer.
  • Räkna med att dansen gör dig varm. Bär därför en matchande tröja eller långärmad jacka som kan tas av och på vid behov.
  • Snygga byxor, klänningar och kjolar är bra basplagg. Detsamma gäller korta svarta klänningar. Undvik jeans och andra långbyxor av vardaglig karaktär.

Tips och varningar

På informella och semiformella partyn är långklänningar sällan önskvärda. Räkna därför med att dina skor kommer att framträda tydligt; skorna måste således vara både snygga och bekväma. Låga klackskor eller gladiatorsandaler är tänkbara alternativ. Du som bär svart klänning kan förslagsvis välja ett par snygga, glänsande silverskor eller remsandaler i silverlook.

Ju enklare mönster, desto större spelrum har du i valet av accessoarer.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik