Sponsrade länkar

Skovård – allmänna tips

Alla skor håller längre om de vårdas på rätt sätt. Nedan listas några allmänna tips som kan tillämpas på alla typer av skor. På så sätt håller skorna upp till en säsong längre.

Det finns flera allmänna tips på skovård. Att alltid använda skohorn, att putsa skon regelbundet och att låta blöta skor torka innan de används är grundläggande tips som medför längre livslängd. Övriga tips för bättre skovård:

  • Använd inte samma skor dagligen, utan låt skorna vila i 24 timmar efter användningen. Särskilt läderskor mår bra av att inte användas dagligen.
  • Var noga med att dels torka av skorna ordentligt ifall de använts en regnig dag, dels låta dem lufttorka tills de är helt torra.
  • Polera dina läderskor så fort lädret förlorat sin ursprungliga glans.
  • Du som promenerar till jobbet; promenera i sportskor och byt sedan skor på jobbet. Att promenera i finskor är både onödigt och obekvämt.
  • Använd skoblock för att skon inte ska förlora sin passform.
  • Tvätt aldrig skon i tvättmaskin och undvik likaså torktumlare (torkskåp är däremot bättre för tygskor, då skon inte roterar i skåpet). Tänk dock på att läderskor alltid måste lufttorka och varken får tumlas eller torkas i torkskåp.
  • Torka regelbundet av vägsalt från skor som använts under vinterhalvåret.

Tips och varningar

Putsa gärna skorna med mikrofiberduk istället för med vanlig trasa (kostar några tior och finns på de flesta bemannade bensinstationer).

Polera dina läderskor så fort lädret förlorat sin ursprungliga glans.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik