Sponsrade länkar

Baggy jeans – vad är det?

Baggy är en beteckning för särskilt säckiga jeans som i första hand används av ungdomar. Tänk på att stilen är högst informell och ibland direkt olämplig.

Baggy jeans är moderna både bland tjejer och killar, särskilt bland ungdomar under 20 år. Den säckiga stilen slog igenom under 1990-talet, då hiphopbyxorna blev populära. Dessförinnan förekom baggystilen enbart i slutna, mer eller mindre underjordiska kretsar. Karakteristika hos baggy jeans:

  • Den som vill klä sig i baggy jeans kan antingen köpa vanliga jeans och lägga på ett par storlekar eller köpa jeans i särskild baggy stil.
  • De första modellerna av baggies var vanligtvis klassiskt blå, medan senare modeller försågs med allehanda utsmyckningar.
  • Stentvättade baggy jeans är populära inom gatumodet, eftersom denimtyget vanligen är mjukare hos stentvättade modeller.
  • Eftersom baggies är särskilt utpräglade bland ungdomar, har de på senare tid kunnat skönjas i marknadsföringskampanjer riktade mot denna målgrupp. I Storbritannien försökte statskyrkan locka till sig unga besökare genom att visa upp Jesus iklädd baggy jeans.

Tips och varningar

Baggy representerar en mycket informell typ av jeans, som förbjudits helt i vissa svenska skolor. I den amerikanska staden Delcambre i Louisiana har förbudet gått så långt att det är brottsligt att bära baggy jeans på offentliga platser.

Baggy representerar en mycket informell typ av jeans, som förbjudits helt i vissa svenska skolor.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik