Sponsrade länkar

Bekväma klackskor – tips

De allra flesta kvinnor kan lära sig att använda klackskor utan att behöva dras med biverkningar. Se några tips inför valet av klackskor med fokus på bekvämlighet.

Många kvinnor drar sig för att välja klackskor i rädsla för smärtor och klämskador. Generellt är klackskor mer obekväma än ballerinor, sandaler eller stövlar. Men det finns trots allt några enkla sätt att undvika de värsta smärtorna:

  • Kilklackar är anpassade till den faktiska formen på en mänsklig fot. Denna klacktyp är således mer bekväm än ovanligare och mer exklusiva klackmodeller.
  • Undvik höga klackar och satsa istället på klackar som inte är högre än en tum.
  • Använd klackskor hemma innan du tar steget ut i offentligheten. Använd tunna strumpor till en början, särskilt om du inte har använt högklackade skor på ett tag. Det tar tid att vänja sig vid klackskor. Om du fortfarande inte vant dig efter en halvtimme torde något vara fel. Ifall du får ont i fötterna, försök åtgärda problemet genom att köpa vadderade sulor.
  • Efter att din fot vant sig vid de högklackade skorna är det dags att arbeta med din hållning. Försök att gå upprätt, så naturligt som möjligt.
  • Billiga, högklackade skor är sällan bra.

Tips och varningar

Undvik helt att bära högklackade skor ifall inget av tipsen ovan ger effekt. Du som får blåsor, sår och klämskador av högklackade skor bör välja en annan skolösning. Sexiga remsandaler är ett fullgott alternativ till dyra klackskor.

Undvik höga klackar och satsa istället på klackar som inte är högre än en tum.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik