Sponsrade länkar

Shoppingguider Skor

Skor till svart kostym

Klassiska kostymer kan inte kombineras med vilka skor som helst. Du som eftersträvar en individuell klädstil bör därför undvika klassiska plagg, ifall du inte vill bryta mot rådande etikettregler.

Hur välja snygga höstskor?

Snygga, tidlösa höstskor brukar vara tillverkade i djupa färgtoner som speglar höstens förändringar i naturen. Satsa på enkla modeller så håller sig skorna moderna i flera säsonger.

Vinterskor för herrar – tips

Vinterskor för herrar kan vara både ankellånga och korta. Pälsfoder och rafflad gummisula är att rekommendera. Kängor är något mindre formella än kortare skovarianter.

Vinterskor för damer – tips

Damer och tjejer bör välja varma, lyxiga textilier för att se kvinnliga ut även under vinterhalvåret. Velour, sidenlook och mocka är både utmanande och värmande material.

Vårskor för damer

Våren är en övergångstid mellan vinterskor och sommarskor. Därför är det klokt att satsa på ett par billiga vårskor – t.ex. blommiga ballerinor.

Köpa billiga skor

Billiga damskor behöver inte vara dåliga – men kvaliteten varierar enormt. Därför är det klokast att handla riktigt billiga skor i fysiska butiker, där du kan granska deras materialkvalitet på egen hand.

Köpa barnskor – tips och råd

Tänk på att barnens fötter växer ryckigt. Det finns därför aldrig någon garanti för att ett par skor håller en säsong – trots att du köper en större storlek än barnet behöver för tillfället.

Hur tvätta sportskor?

Tvätta sportskor i en blandning av mild tvål och diskmedel – om möjligt för hand. Glöm inte att avlägsna skosnörena innan tvätt.

Torka sportskor i torktumlare

Sportskor är kanske den skotyp som allra bäst tål att torkas i torktumlare. Men vidta ändå några enkla åtgärder för att skorna inte ska bli missformade/krympa under torkningen.

Tvätta Converse – tips

Undvik att tvätta dina Converse i tvättmaskin, såvida du inte medvetet vill bleka skorna. Converse bör istället tvättas för hand.

Hur tvätta läderskor?

Läderskor bör handtvättas. Tvätta dina läderskor skonsamt med kallt eller ljummet vatten och en försiktigt fuktad trasa. Konstläderskor är däremot lättare att rengöra.

Tvätta skor – allmänna råd

Alla skotyper behöver vårdas utifrån material. I strikt bemärkelse kan enbart textil- och syntestillverkade skor tvättas i maskin. Läderskor bör alltid handtvättas.

Köpa skor i små storlekar

Barnavdelningen eller nätet är de enda lösningarna för dig som har avvikande små fötter. Det går ofta att hitta rätt sko, men skoköpet tar längre tid för personer med små fötter än för normalfotade.

Färga canvas skor

Vita canvas skor upplevs som tråkiga, men vitaliseras lätt genom färgning. Använd särskilt färgmedel för canvas.

Tvätta vita skor

Tänk på att tvätta vita skor i ljummet vatten med små mängder disk- eller tvättmedel. Läderskor bör alltid tvättas för hand.

Köpa löparskor – tips

Låt en kunnig försäljare rekommendera ett par bra löparskor. När du sedan hittat ett par skor – använd dem endast under löpning och ha ett par andra par som vardagsskor.

Bekväma klackskor – tips

De allra flesta kvinnor kan lära sig att använda klackskor utan att behöva dras med biverkningar. Se några tips inför valet av klackskor med fokus på bekvämlighet.

Skovård – allmänna tips

Alla skor håller längre om de vårdas på rätt sätt. Nedan listas några allmänna tips som kan tillämpas på alla typer av skor. På så sätt håller skorna upp till en säsong längre.

Köpa sandaler – fokus på bekvämlighet

Att köpa sandaler kan tyckas enkelt, eftersom sandaler är en flexibel skotyp i och med att de är öppna. Dock bör du trots allt tänka på några viktiga saker innan du köper sandaler.

Snygga sandaler – tips och förslag

Snygga sandaler bör vara utsmyckade med glänsande material, t.ex. metallinslag och kristaller i remmarna. För att din outfit ska bli snygg bör du även matcha sandalernas färg till övrig klädsel.

Köpa stövlar

Stövlar är den mest populära typen av vinterskor för tjejer och kvinnor. Vi berättar några saker du bör tänka på inför köpet av stövlar.

Stövlar på vintern – trender

Cowboy- och ankelboots är inne just nu, liksom klacklösa stövlar inspirerade av 1960-talets mode. Du som vill satsa på ett par gummistövlar – prioritera glada mönster och färger. Klassiska svarta och mörkbruna stövlar är ute.

Köpa skor – allmänna shoppingtips

Alla skor har sina fördelar. Nedan fokuserar vi på tips och råd som gäller alla skor – oavsett skotyp och märke.

Köpa billiga skor – tips

Billiga skor bör allra helst köpas i fysiska butiker, där kvalitet, sula och passform kan granskas noga.

Gummistövlar till vardags

Gummistövlar används i första hand för att skydda foten mot fukt och väta. Särskilt bland tjejer fungerar stövlar som en del av en modern outfit. I första hand ihop med färgglada kjolar och klänningar.

Köpa gummistövlar – tips

Gummistövlar finns i en rad olika färger och stilar – med eller utan klack och med olika typer av tillslutning.

Måla gummistövlar

Att måla gummistövlar är en trevlig sysselsättning, inte minst om barn är inblandade. Följ några grundläggande råd som underlättar målningsprocessen.

Hur bära cowboy boots?

Cowboy boots är en del av dagens skotrender och kan kombineras med vilken outfit som helst. Du behöver alltså inte klä ut dig till cowboy bara för att du använder cowboy boots.

Skomode i Europa – för killar

Europeiska killar har alltid pressen på sig att se snygga ut om fötterna. Särskilt de som råkar bo i London eller Paris.

Bröllopsskor och vägledning

Välj bröllopsskor med omsorg. Prioritera bekvämlighet och frångå gärna de traditionella vita satinskorna.

Träskor och trender

Träskon är en uppskattad vardagssko, inte minst tack vare enkelheten att ta på den. Men trendig är den knappast. I Sverige använder vi i första hand skor med träsula och läderhölje.

Hur köpa damskor i stora storlekar?

Tjejer med storlekar över 41 har ofta svårt att hitta passande skomodeller i fysiska butiker. Vi delar med oss av några tips om hur du kan råda bot på problematiken med dåligt utbud av stora storlekar.

Skor för korta män

Män kan inte bära skor med synliga klackar. Däremot finns det flera andra knep att ta till för att öka din visuella längd.

Herrskor – olika typer

Herrskor är ett mångfasetterat begrepp, som i princip kan syfta på alla skor som bärs av män. Nedan reder vi ut innebörden i begreppet – i mycket grova ordalag.

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik