Sponsrade länkar

Herrskor – olika typer

Herrskor är ett mångfasetterat begrepp, som i princip kan syfta på alla skor som bärs av män. Nedan reder vi ut innebörden i begreppet – i mycket grova ordalag.

Svarta lackskor används ofta synonymt med herrskor, även om denna skotyp enbart används i särskilt exklusiva sammanhang – t.ex. bröllop, begravningar och på operor. Denna skotyp bör i första hand kombineras med svart kostym för att inte bryta mot rådande etikettregler. Övriga herrskor:

  • Stövlar. Används ofta i rent praktiska sammanhang, t.ex. av fiskare, jägare och byggnadsarbetare. En relativt ny trend i Sverige är cowboy boots för män. Dessa används huvudsakligen i semiformella sammanhang.
  • Sportskor. Varje sport har sin egen skotyp. De vanligaste skotyperna är tillverkade för fotboll, basket och löpning. Generellt sett anses löparskor vara den mest mångsidiga typen av sportskor, då dessa ofta används som vardagsskor.
  • Vardagsskor (casual). Används på jobbet och till vardags; ett mellanting mellan sportskor och formella skor som fokuserar på bekvämlighet.
  • Sandaler. En populär skotyp under sommarhalvåret. Tänk på att välja rätt material. Strandsandaler bör t.ex. inte vara tillverkade av läder.

Tips och varningar

Till ovanstående kommer naturligtvis alla de universella skomodeller som passar båda könen. Tänk dock på att sandaler, träskor och gummistövlar idag anpassas efter kön; både beträffande stil och storlek.

En relativt ny trend i Sverige är cowboy boots för män.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik