Sponsrade länkar

Träskor och trender

Träskon är en uppskattad vardagssko, inte minst tack vare enkelheten att ta på den. Men trendig är den knappast. I Sverige använder vi i första hand skor med träsula och läderhölje.

Träskons ursprung är omtvistat, men den allmänna uppfattningen är att dagens träsko har sitt ursprung i 1300-talets Holland. Här rör det sig om en täckt skotyp, helt och hållet tillverkad i trä. Svenska träskor är däremot tillverkade av en träsula, medan höljet är tillverkat av motståndskraftigt läder. Träskorna är också populära att dansa i, särskilt i Wales.

Träskon idag

Träskon var tillsammans med gummistöveln en vanlig skotyp under hippietiden, då blommiga träskor var särskilt omtyckta. Skon användes ofta i kombination med slitna strumpor och blev en hit eftersom den var könsneutral. Under 1980- och 1990-talen blev höga träskor en del av modet; de fungerade i huvudsak som alternativ till platta sandaler eller flip-flops. Vi svenskar uppskattar särskilt träskor från Vollsjötoffeln, Inga from Sweden, Kurbits, Knulp eller Åsa Westlund.

Tips och varningar

Träskon är en alldaglig skotyp, vars enkelhet gör den utmärkt för korta promenader; t.ex. för att kasta soporna eller bära ut tvätten till tvättstugan. Sådana sammanhang kräver inga avancerade träskor; de enklaste modellerna räcker gott och väl. Du som däremot vill se mindre alldaglig ut bör förslagsvis satsa på lackerade träskor eller unika, handmålade träskor.

Träskon är ett alldagligt plagg som används för korta promenader.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik