Sponsrade länkar

Köpa skor – allmänna shoppingtips

Alla skor har sina fördelar. Nedan fokuserar vi på tips och råd som gäller alla skor – oavsett skotyp och märke.

Handla skor medvetet. Bestäm dig från början vilken skotyp du är ute efter, var skon kommer att bäras och hur ofta de behöver användas. Arbetsskor och fritidsskor måste uppfylla skilda karakteristika. Några grundläggande shoppingtips som gäller alla typer av skor:

  • Handla skor mot slutet av dagen. Fötterna tenderar nämligen att svälla upp en aning på kvällen och eftermiddagen. Många konsumenter vittnar om att skor som köpts på morgonen senare visar sig vara för små.
  • Se till att regelbundet få dina fötter uppmätta av en professionell skoförsäljare. Många människor tror att ens skostorlek är och förblir densamma efter att man uppnått vuxen ålder. Tänk dock på att viktökning, ålder och graviditeter påverkar skostorleken.
  • Köp om möjligt skor med en blygsam klack snarare än helt platta skovarianter. Den lilla upphöjningen lindrar smärtor i hälen eftersom klacken bidrar till att viktfördelningen blir mera jämnfördelad över hela foten.
  • Undvik skor i vilka fötterna glider fram och tillbaka. Köp däremot skor med flexibla sulor som anpassar sig efter fotens rörelser, samtidigt som de dämpar och absorberar stötar som uppkommer vid gång på cement- och betongbaserade underlag.

Tips och varningar

Känns skorna hårda i butiken? Räkna i så fall inte med att skorna kommer att kännas tillräckligt mjuka i ett senare skede, även om de visserligen kommer att mjukna upp en aning med tiden.

Se till att regelbundet få dina fötter uppmätta av en professionell skoförsäljare.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik