Sponsrade länkar

Färga canvas skor

Vita canvas skor upplevs som tråkiga, men vitaliseras lätt genom färgning. Använd särskilt färgmedel för canvas.

Vita tygskor är perfekta på sommaren, men efter ett tag blir många trötta på den vita färgen. Ingen fara. Canvas är ett material som kan färgas på nolltid. Gå till väga enligt följande:

  • Tappa upp en stor hink varmvatten. Häll i anvisad mängd färgämne, rör om och blötlägg sedan skorna (ta först bort eventuella skosnören).
  • Tänk på att skorna måste vara rena innan du färgar dem. Smuts och andra missfärgningar kan leda till att det nya färglagret blir ojämnt. Färga därför enbart nya eller tvättade canvas skor.
  • Medan skorna ligger i blöt bör du röra om i vattnet regelbundet under färgningsproceduren. Ifall du struntar i att röra om kommer färgen att lägga sig ojämnt på skorna.
  • Tänk på att skorna blir mörkare ju längre de får ligga i blöt. Du som bara vill ha en lätt nyans på dina skor kan ta ut skorna tidigare än vad som anges i färgtillverkarens anvisningar.
  • Efter att du tagit bort skorna ur färgbadet – skölj dem rena så att överflödigt färgämne avlägsnas.
  • Skorna bör sedan lufttorkas; räkna med att låta dem torka i minst ett dygn. Canvas tål visserligen att torkas i torktumlare, men då finns alltid en risk för att skorna missformas eftersom de kastas runt vårdslöst i torktumlaren.

Tips och varningar

Det är mycket viktigt att omedelbart efter färgningen skölja av lösa rester från färgmedlet; i annat fall får skorna en permanent ojämn yta.

Smuts och andra missfärgningar kan leda till att det nya färglagret blir ojämnt.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik