Sponsrade länkar

Hur tvätta läderskor?

Läderskor bör handtvättas. Tvätta dina läderskor skonsamt med kallt eller ljummet vatten och en försiktigt fuktad trasa. Konstläderskor är däremot lättare att rengöra.

Läder är ett ömtåligt material som kräver varsam rengöring. Felaktig rengöring kan leda till oavsiktlig missfärgning. Rengör dina läderskor i följande steg:

  • Avgör först om skorna är tillverkade av behandlat eller obehandlat läder. Tänk på att obehandlat läder enbart bör torkas av med lätt fuktad trasa. Behandlade läderskor kan däremot tvättas med rengöringsmedel.
  • Börja med att torka av smutspartiklar och damm med en torr trasa. Blöt den sedan i vatten och skrubba med små cirkulerande rörelser. Var extra försiktig runt dragkedjor och sömmar. Efter att skorna blivit rena – torka av dem med en torr trasa.
  • Du som har obehandlade läderskor kan tjäna mycket på att lägga på ett förebyggande lager olja eller skovax, som suger in sig i ytan och gör den tåligare och mer robust. Applicera i så fall in oljan eller vaxet med en annan trasa och undvik att använda skorna i ett dygn.

Tips och varningar

Tänk på att lackläderskor är extra känsliga för rengöring. Undvik att rengöra dessa med annat än vatten och trasa. Konstläder är däremot inte lika känsligt. Kolla därför upp om dina skor verkligen är tillverkade av äkta läder. Om inte, så är de åtminstone lättare att rengöra.

Avgör först om skorna är tillverkade av behandlat eller obehandlat läder.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik