Sponsrade länkar

Köpa billiga skor – tips

Billiga skor bör allra helst köpas i fysiska butiker, där kvalitet, sula och passform kan granskas noga.

Det finns två huvudsakliga sätt att handla billiga skor; dels att besöka skobutiker som DinSko och Skopunkten, dels att handla skor på nätet. Den största riskfaktorn med att handla skor online är att skon senare inte skulle passa, alternativt att skon visar sig vara av dålig kvalitet. Nackdelen med onlineköp är dessutom att du inte kan granska skornas funktionsduglighet. Hur vet du t.ex. att gymnastikskor som köps online dämpar lederna i tillräcklig omfattning? Av en bild på nätet framgår inte heller om gymnastikskon har halkbekämpande sula – och så vidare. Vi rekommenderar därför att köpa riktigt billiga skor i fysiska lågprisbutiker. Undantag kan göras om du:

  • Känner till storlekssättningen och kvaliteten hos ett visst skomärke såtillvida att du inte ser några risker med onlineköp.
  • Handlar en skomodell från en utländsk webbshop, som du provat på förhand i en svensk butik. Converse är t.ex. billigare i USA, där de kostar lika mycket som ett par lågprisskor i Sverige.
  • Tänk på att billiga skor ofta har mycket hårda sulor. Om skon känns hård i butiken – räkna inte med att den blir mjukare med tiden ifall hårdheten beror på sulan.

Tips och varningar

Vandringsskor av fina märken bör prövas i fysiska butiker innan de beställs på nätet. I samband med att du provar skorna märker du snabbt om materialet är tillräckligt robust.

Nackdelen med onlineköp är dessutom att du inte kan granska skornas funktionsduglighet.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik