Sponsrade länkar

Hur köpa damskor i stora storlekar?

Tjejer med storlekar över 41 har ofta svårt att hitta passande skomodeller i fysiska butiker. Vi delar med oss av några tips om hur du kan råda bot på problematiken med dåligt utbud av stora storlekar.

Tjejer gillar att shoppa skor i allmänhet, men tjejer med stora fötter fråntas det nöjet – högst ofrivilligt. Butikernas sortiment av damskor är inriktat mot små fötter. Problemen börjar ibland redan vid storlek 40. Som tjej måste man i så fall handla online. Men hur gör man då som tjej om man prompt vill shoppa i fysiska butiker? Några förslag:

  • Försök att bli stamkund i din lokala skobutik. Småprata då och då med ägaren och be honom/henne beställa skor i din storlek. Att be lokala skoförsäljare anpassa sitt utbud är betydligt lättare än att be större skokedjor göra samma sak.
  • Hittar du en skomodell som du gillar, men finns den inte i din storlek? Skriv då upp märke och modellkod och leta efter skon på nätet. I många fall tillhandahåller tillverkarna stora skor, men butikerna beställer inte hem dem på grund av låg eller obefintlig efterfrågan. Ifall skon finns i din storlek får du gärna konfrontera den skobutik där du hittade skomodellen med frågan varför de inte beställt in större storlekar av skomodellen.
  • Beställ skräddarsydda skor. Detta alternativ är visserligen kostsamt, men å andra sidan ett sätt att anpassa skorna exakt efter dina önskemål.

Tips och varningar

Köp aldrig en för liten storlek i hopp om att skon förr eller senare kommer att töjas ut. Skon töjs visserligen ut efter ett tag, men under tiden riskerar din fot att bli gravt missformad.

Köp aldrig en för liten storlek i tron att skon förr eller senare kommer att töjas ut.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik