Sponsrade länkar

Köpa gummistövlar – tips

Gummistövlar finns i en rad olika färger och stilar – med eller utan klack och med olika typer av tillslutning.

Gummistövlar består av vattentätt gummi eller PVC (Polyvinylklorid) och slutar vanligtvis strax under knäna. I samband med köp av gummistövlar bör du i första hand tänka på följande:

  • Börja med att fastställa din storlek. Köp en storlek större ifall du vet med dig att du kommer att behöva använda tjocka raggsockar i stövlarna.
  • Klassiska, svarta gummistövlar bärs traditionellt av fiskare, byggnadsarbetare och jägare. Idag finns dock en varieté av olika stilar, särskilt för kvinnor och barn. Tretorn, Hunter och Viking är de mest populära märkesstövlarna i Sverige.
  • Dyrare skoaffärer säljer ofta samma märkeslösa stövlar som lågprisbutiker, men tar ut ett betydligt högre pris. Du som ska köpa ett par märkeslösa stövlar kan därför med fördel besöka Skopunkten eller någon annan lågprisbutik. Vad gäller dyrare stövlar av de märken som nämnts i det föregående lönar det sig att först prova stövlarna i fysiska butiker och sedan beställa dem online.
  • Köp alltid fodrade gummistövlar om du ska använda dem länge i kalla miljöer.

Tips och varningar

En påtaglig nackdel med gummistövlar är att det kompakta gummit ger foten dålig ventilation, vilket enligt vissa källor kan leda till reumatism senare i livet. Av denna anledning bör gummistövlar inte användas som vardagsskor, utan bara sporadiskt.

Tretorn, Hunter och Viking är de mest populära märkesstövlarna i Sverige.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik