Sponsrade länkar

Tvätta vita skor

Tänk på att tvätta vita skor i ljummet vatten med små mängder disk- eller tvättmedel. Läderskor bör alltid tvättas för hand.

Vita skor bidrar till en fräsch outfit. Den största konsten med vita skor är dock att behålla dem vita. Lyckligtvis är de förhållandevis lätta att rengöra; vatten, diskmedel och lite blekmedel får dem att se ut som nya. Tvätta skorna enligt följande:

  • Plocka fram en ren duk eller trasa.
  • Ta ut skosnörena och lägg skorna i tvättmaskinen (gäller tygskor och sneakers). Häll därefter i disk- eller tvättmedel och eventuellt lite blekmedel.
  • Tvätta skorna tillsammans med mjuka lakan eller handdukar, alternativt lägg dem i ett örngott. På så sätt undviker du att de utsätts för obehagliga stötar i maskinen.
  • Tvätta skosnörena för hand under tiden skorna tvättas i maskinen. Tänk dock på att grovt nersmutsade, vita skosnören sällan blir helt rena. Räkna med att köpa nya.
  • Låt skorna lufttorka och trä först tillbaka skosnörena när skorna hunnit torka helt.

Tips och varningar

Tänk dock på att vita läderskor aldrig kan tvättas i maskin. Dessa bör tvättas med trasa i ett vattenbad bestående av ljummet vatten och en minimal mängd diskmedel. Sula och klack kan rengöras med tandborste, men undvik tandborste på själva lädret. Tandborsten rispar nämligen upp lädret och gör skorna obrukbara ur estetisk synvinkel.

Tvätta skosnörena för hand under tiden skorna tvättas i maskinen.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik