Sponsrade länkar

Köpa sandaler – fokus på bekvämlighet

Att köpa sandaler kan tyckas enkelt, eftersom sandaler är en flexibel skotyp i och med att de är öppna. Dock bör du trots allt tänka på några viktiga saker innan du köper sandaler.

Sandaler ska vara bekväma även om de används mycket. Bra promenadsandaler ska vara välsittande, utgöra ett stöd för foten och framkalla minimalt med svettlukter. Tänk på att välja en sandal med stödjande dämpning. Sandalen får inte vara för mjuk, eftersom mjuka sandaler gör att fötterna blir trötta. Hårda sandaler är inte heller bra för fotkomforten, då vandring i ojämna miljöer förutsätter ett visst mått av anpassningsbarhet. Tänk också på följande:

  • Sandalen bör ha en greppvänlig sula. Sulan måste vara robust, men samtidigt tillräckligt flexibel för att anpassa sig efter fotens rörelser.
  • Sandalernas spännen och remmar ska kunna anpassas efter formen på dina fötter. Men tjocka band och remmar leder också till ökad risk för svettlukt.
  • Du som behöver sandaler för våta miljöer bör prioritera sandaler i gummi/konstläder från Adidas, Nike eller Reebok. Om sandalerna däremot ska användas i torra miljöer är läder- eller mockasandaler (t.ex. från Birkenstock) att rekommendera.

Tips och varningar

Avgör själv om du vill använda strumpor i dina sandaler. Strumpor reducerar svettlukt till viss del, varför de kan rekommenderas för dig med riklig svettmängd. Tänk också på att lädersandaler absorberar svettlukt; du som svettas mycket – men inte använder strumpor i lädersandaler – framkallar en permanent svettlukt i dina sandaler.

Strumpor reducerar svettlukt till viss del, varför de kan rekommenderas för dig med riklig svettmängd.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik