Sponsrade länkar

Tvätta Converse – tips

Undvik att tvätta dina Converse i tvättmaskin, såvida du inte medvetet vill bleka skorna. Converse bör istället tvättas för hand.

Coverse är skor tillverkade av canvas och gummi. För att hålla canvasmaterialet levande och aktivt bör du undvika att tvätta Converse i tvättmaskin (gäller inte vita Converse) – i annat fall kan du räkna med att skorna bleknar. Gå istället till väga enligt nedan:

  • Rengör jordrester från gummisulorna med en svamp och lite mild tvål.
  • Fyll sedan en balja med varmt vatten och häll i lite milt tvättmedel. Rör om lite grann i vattnet så att skummet framträder. Blötlägg sedan dina Converseskor i 20 till 30 minuter, men glöm inte att först avlägsna skosnörena. Gnugga därefter bort all smuts med en mjuk trasa. Sulan och sidorna – som är tillverkade av gummi – bör du däremot tvätta med tandborste ifall de är grovt nersmutsade. Smuts som fastnat i hålen till skosnörena avlägsnas också enklast med tandborste.
  • Efter att du gnuggat bort smutsen kan det vara klokt att låta skorna ligga kvar och dra i vattenbadet ytterligare några minuter.
  • Skölj sedan av alla smuts- och tvålrester från skorna. Lufttorka i ett rum med lämplig ventilation. Undvik torktumlare och torkskåp.

Tips och varningar

Du som medvetet vill bleka dina Converse kan med fördel tvätta dem i maskin (faktiskt ett bra alternativ till att köpa ett par nya Converse i en annan färg!). Tänk dock på att den ursprungliga färgen inte kan återställas efter en blekning.

Smuts som fastnat i hålen till skosnörena avlägsnas också enklast med tandborste.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik