Sponsrade länkar

Bröllop på dagen – klädtips

Bröllop som äger rum på dagen är sällan riktigt formella. Inbjudningskortet ger en första vink om hur du ska klä dig – ifall du är osäker inför ditt val.

Du som är bjuden till ett bröllop på dagtid bör välja kläder med omsorg – kläderna kommer nämligen att synas i dagsljuset. Planera ditt klädval i följande steg:

  • Börja med att granska nivån av formalitet på inbjudningskortet. Om inbjudan är formell (gravyr, kalligrafi och tjockt papper) signalerar kortet att bröllopet kommer att ha en hög nivå av formalitet. Du som däremot fått en elektronisk inbjudan – eller en inbjudan via telefon – kan räkna med en lite lösare klädstil. Platsen för bröllopet har också betydelse för klädvalet. Ett kyrkbröllop är traditionellt sett formellt, medan utomhusbröllop är informella (särskilt grillbröllop).
  • Ta reda på vad brudparet bär för klädsel. Ifall bruden bär en traditionell klänning – och tärnorna bär långa vita klänningar – kan du räkna med en formell klädsel. Om brudparet däremot väljer att avvika från traditionella klädetiketter kan även du som gäst kosta på dig att göra detsamma.
  • Businessklädsel, alternativt cocktailklänningar, är bra val för semiformella bröllop mitt på dagen. Till informella bröllop räcker det gott och väl med fina byxor, en struken skjorta och en snyggare jacka. På formella bröllop är en mörk kostym A och O – oavsett om det rör sig om ett dag- eller kvällsbröllop.

Tips och varningar

Formella bröllop är ganska ovanliga på dagtid. Du som däremot kommer till bröllopet iklädd en axelbandslös klänning med djup urringning bör ha en lämplig formell överdel med dig – ifall klädstilen senare skulle visa sig felaktig. Ytterligare tips:

  • Undvik svarta kläder på dagbröllop (såvida bröllopet inte är en ytterst formell tillställning).
  • Vitt kan vara känsligt, då vitt vanligen förknippas med bruden. Prioritera istället ljusa pastellfärger.
  • Undvik jeans (jeanstyg är olämpligt oavsett om det rör sig om byxor, kjolar eller klänningar).

Businessklädsel alternativt cocktailklänningar är bra val för semiformella bröllop mitt på dagen.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik