Sponsrade länkar

Modetips

Mode

Mode är mer än bara kläningar. Mode finns överallt – och har nära koppling till idéer, livsstil och det som pågår för stunden.

Bröllop på dagen – klädtips

Bröllop som äger rum på dagen är sällan riktigt formella. Inbjudningskortet ger en första vink om hur du ska klä dig – ifall du är osäker inför ditt val.

Partykläder – tjej

Som tjej är det viktigt att anpassa sminkning och accessoarer efter basplagget. Ett enkelt basplagg ger större spelrum i sminkningen än en mönstrad och utsmyckad cocktailklänning.

Partykläder – kille

Som kille är det viktigt att klä sig vårdat och propert. Undvik sliskiga accessoarer och satsa på en proper, informell look.

Gardenparty och kläder

Trädgårdsfester kan i många fall vara mycket formella, varför kostym och långklänning är vanliga alternativ.

Köpa träningsoverall

Välj din träningsoverall med omsorg. Velourbaserade overaller är bäst under vinterhalvåret, medan lätta bomullsblandningar hör sommaren till. Polyesteroveraller är också ett alternativ, som främst passar inomhusträning.

Hemmafest – tips på kläder

Hemmafester varierar stort beträffande formalitet. Till studentfester är ostrukna jeans och t-shirts fullt tillräckligt.

Lämplig middagsklädsel

Du som ska på middag vinner sällan något på att anpassa klädseln efter inbjudningskortets formalitetsnivå. Till saken hör nämligen att inbjudningskort till middagsbjudningar är mycket ovanliga.

Kläder till examensfest

Examensfesten är utposten för livets skola – åtminstone i formell bemärkelse. Satsa på en proper outfit. Inte nödvändigtvis formell, men inte heller informell. Låt klädseln gärna spegla ditt kommande yrkesliv.

Vinterbröllop och klädsel

Vinterbröllop kräver vanligen mera formell klädsel än typiska sommarbröllop. Mörka färger och tunga smycken gäller. Som kvinna är aftonklänning ett lämpligt val, medan mannen bör gå klädd i smoking eller kostym.

Hur mäter man midjemåttet?

I de fall du inte är bekant med en tillverkares storlekssättning bör du gå efter mått innan du beställer ditt plagg. Midjemåttet är lätt att mäta.

Lär känna din kroppsform

Som klädkonsument bör du känna till din kroppsform när du planerar din outfit. En vanlig anledning till att ett plagg inte passar – trots rätt storlek – är att plagget inte matchar din kroppsform.

Klä sig smal

Klä dig smal med hjälp av en handfull universella tips. Satsa på att följa åtminstone några av dem för att skapa en snyggare outfit.

Hur klä sig i 1960-tals damkläder?

1960-talets klädmode kan liknas vid en övergångsperiod mellan 1950-talets efterkrigskonservatism och 1970-talets hippierevolt och fredskult.

Hur klä sig billigt – och snyggt?

Att klä sig billigt handlar sällan om att köpa billiga plagg. Snarare bör du begränsa din klädbudget och prioritera det som verkligen behövs.

Idéer för snygg 1980-tals look

1980-talets klädmode kännetecknas av många karakteristika, som varken tidigare eller senare decennier tagit fasta på. Vi listar några typiska särdrag.

Klubbkläder – tips

Den som är osäker på vilka kläder som går hem på klubbar bör från början välja en klädstil som är universellt acceptabel.

Klädselråd för kortväxta

Den som är kortväxt kan lätt förändra sin outfit till det längre genom att klä sig medvetet. Vi listar en handfull matnyttiga tips för den som vill klä sig lång.

Kille – klä dig rätt inför arbetsintervjun

Neutral, stilren klädsel är att rekommendera inför arbetsintervjun. Klä dig inte personligt, utan låt personligheten komma till uttryck genom din karaktär.

Herrkläder och färger

Den gängse uppfattningen om män är att de inte själva förmår skapa en färgfull outfit. Nedan följer några tips för osäkra män.

Snygga jeans för killar

Vägen till ett par snygga jeans kan vara lång och brokig. I vissa fall blir skräddarsydda jeans den sista utvägen. Se några tips som gör vägen kortare.

Hur tvätta jeans?

Tvätta dina jeans på rätt sätt – i annat fall riskerar du att jeansen krymper eller ändrar färg i tvätten.

Exklusiva herrkläder – tips

Som kille gäller det att hålla sig till konservativa etikettregler. En formell outfit är nämligen inte att leka med, vilket många fortfarande tycks tro. Särskilt i det liberala Sverige.

Moderna herrkläder

En modern outfit behöver inte nödvändigtvis bestå av de senaste trenderna. Desto viktigare är att klädvalet matchar din kropp och stil.

Modetips - generella råd

Sedan mitten av 1950-talet signalerar kläder bärarens koppling till en viss musikstil eller politisk ideologi. Sedan denna tid används också mode i högre utsträckning än tidigare för att markera personlighet snarare än samhällsklass; något som gäller i högsta grad även idag. Några små modetips på vägen för att skapa en personlig outfit:

  • Kombinera dina klädesplagg rätt – flera snygga plagg kan lätt bli fula om de kombineras oplanerat.
  • Gälla färger är snygga – snåla inte med färgsättningen. Men var mån om att färgvalet matchar din hud- och hårfärg.
  • Plaggen måste också matcha din kroppstyp. Detsamma gäller skorna. Högklackat får en att se smal ut, medan skor med platta sulor har motsatt effekt.

Sist men inte minst – köp alltid plagg i rätt storlek. Att klä sig för tight i syfte att se smalare ut är ett vanligt misstag, som tyvärr leder till helt motsatt visuell effekt.

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik