Sponsrade länkar

Klä sig smal

Klä dig smal med hjälp av en handfull universella tips. Satsa på att följa åtminstone några av dem för att skapa en snyggare outfit.

Att klä sig smalare är mycket effektivt i ett kortsiktigt perspektiv. Ta del av följande tips för att klä dig smal för stunden:

  • En rak hållning är väsentlig för hur omgivningen upplever dig. Klänningar och toppar som riktar din ryggrad – eller uppmuntrar dig att stå rakt med bakåtrullade axlar – är effektiva för hur du upplevs av andra. En putande mage blir tjockare ifall du böjer ryggen framåt.
  • Använd lösare kläder runt de områden där kroppen tenderar att lagra fett. Snäva kläder gör dig större, eftersom de blottar kroppens ojämnheter (fettvalkar och kroppsform). Lösare kläder ger känslan av att du är bred på grund av kläderna – inte på grund av eventuellt fett.
  • Lodräta ränder ger ett smalare intryck eftersom ögonen följer ränderna uppifrån ner – från början till slut. Ränderna förhindrar omgivningen från att fästa blicken vid eventuella fettområden. På så sätt verkar du både smalare och längre.
  • Klä dig i samma färg från topp till tå, särskilt om du bär klänning. En enfärgad klänning gör att man blir mer fokuserad på den vertikala kroppsformen än på figurens proportioner.
  • Mörka och neutrala färger reducerar den visuella upplevelsen av din kroppsvolym, medan ljusa kläder har motsatt effekt.

Tips och varningar

Sist men inte minst – ha rätt attityd. Den som är positivt inställd och framhäver sina positiva egenskaper med hjälp av klädvalet (en tjock mage utesluter t.ex. inte ett par snygga ben) upplevs inte som en bitter tjockis.

Mörka och neutrala färger reducerar den visuella upplevelsen av din kroppsvolym, medan ljusa kläder har motsatt effekt.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik