Sponsrade länkar

Vinterbröllop och klädsel

Vinterbröllop kräver vanligen mera formell klädsel än typiska sommarbröllop. Mörka färger och tunga smycken gäller. Som kvinna är aftonklänning ett lämpligt val, medan mannen bör gå klädd i smoking eller kostym.

I de fall ett bröllop äger rum på vintern, kan man utgå ifrån att restaurangbröllop är mindre formella än balliknande evenemang. Om bröllopet däremot infaller på nyårsafton bör du klä dig formellt. Klubbklädsel är inte tillräckligt, utan som kvinna bör du istället prioritera aftonklänningar medan mannen bör gå klädd i kostym eller smoking.

Anpassa klädseln till årstiden

Anpassa klädseln till årstiden; på vintern är det i sin ordning att klä sig i mörka färgtoner, även för kvinnor. Om bröllopet äger rum på kvällen bör du utgå ifrån att klädstilen är formell. Bruna och svarta toner, siden, sammet och kaschmirull är lämpliga material. Tänk även på att accessoarerna kan anpassas till årstiden; tjocka tunga örhängen och mörka läderväskor för tjejer, medan mannen gärna får bära en framhävd silverklocka.

Tips och varningar

Ifall bröllopet äger rum i ett kallare klimatområde än din bostadsort – se till att välja tillbörlig ytterklädsel. Tänk också på att slaskigt vinterväder smutsar ner dina skor. Du kan eventuellt behöva ett par ombytesskor, beroende på ortens väderförhållanden. Gummistövlar är inte att förakta.

Om bröllopet äger rum på kvällen bör du utgå ifrån att klädstilen är formell.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik