Sponsrade länkar

Exklusiva herrkläder – tips

Som kille gäller det att hålla sig till konservativa etikettregler. En formell outfit är nämligen inte att leka med, vilket många fortfarande tycks tro. Särskilt i det liberala Sverige.

Du som vill klä dig exklusivt bör i första hand hålla dig borta från genomskinliga skjortor, flashiga mönstertryck och gälla färgtoner. Prioritera istället konservativa attribut såsom mjuka, dämpade färger och material som bomull och silke. Satin är ett föråldrat material och bör undvikas. Däremot är slips och manschettknappar ett absolut måste. Några grundläggande tips:

  • Undvik veck och prioritera istället en stram front. Strukturerade kostymbyxor (fållade vid behov) och måttanpassade överdelar är A och O.
  • En väl vald smoking i Oxfordstil kan hålla måttet i många år.
  • Vita slipsar är formella, liksom lackskor, manschettknappar av äkta pärlemor och skräddarsydda kostymer. Räkna med att betala uppemot 30 000 kronor för en snygg, skräddarsydd kostym.

Tips och varningar

Undvik att korsa bruna och svarta skor/kostymer. Vid formella tillställningar måste lackskorna vara i samma färg som kostymen, annars reduceras formaliteten i din outfit. Vad gäller strumporna får dessa gärna vara av kaschmirull eller silke – undvik dock billiga bomullsstrumpor. Dagtinga inte heller med formaliteten i hopp om att skapa en mindre konservativ look. Håll dig till etikettreglerna ifall du inte är väl bevandrad i modevärlden. Att se män i svart kostym med skor i beige och rosa slipsar vittnar om bristande insyn i trendvärlden.

Vid formella tillställningar måste lackskorna vara i samma färg som kostymen, annars reduceras formaliteten i din outfit.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik