Sponsrade länkar

Hemmafest – tips på kläder

Hemmafester varierar stort beträffande formalitet. Till studentfester är ostrukna jeans och t-shirts fullt tillräckligt.

Du som ska gå på hemmafest vill sannolikt klä dig snyggt, men samtidigt hålla nere formalitetsnivån. Ett inledande tips är att färgglada, ljusa kläder passar fester som äger rum på dagen. Till kvällsfester är däremot mörka, minimalistiska kläder att rekommendera. Många män kommer undan med jeans och skjorta anpassade efter klädernas färg och form. En lämplig outfit för kvinnor kan däremot bestå av en blommig klänning, alternativt en svart, knälång omlottklänning.

Tips och varningar

Som alltid gäller att klänningen bör anpassas till platsen för festen (en hemmafest i en studentlägenhet kräver knappast samma stil som hemmafester i en yacht). Ju finare ställe, desto mer exklusiv klädsel brukar vara en bra tumregel. Inbjudningskortets formalitetsnivå (ifall paret kostat på sig att hyra en kalligraf och graverat kortet med äkta guldglitter, kan du räkna med en elegant klädsel) bör likaså vara vägledande för klädvalet, men en utgångspunkt bör alltid vara att hemmafester inte är lika formella som fester i större gemensamhetslokaler. Möjliga klädalternativ är:

  • Paljettklänningar med t-shirt/jeans/skjorta till informella fester.
  • Cocktailklänningar/kostym till semiformella hemmafester.
  • Aftonklänning/mörk kostym eller frack till formella fester.

Färgglada, ljusa kläder passar fester som äger rum på dagen.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik