Sponsrade länkar

Herrkläder och färger

Den gängse uppfattningen om män är att de inte själva förmår skapa en färgfull outfit. Nedan följer några tips för osäkra män.

Män saknar ofta förmåga att samordna färgerna på sina plagg. I första hand bör du som kille tänka på att anpassa färg efter tillfälle.

Casual dressing – färger

Vardagskläder ställer inte något högt krav på formalitet, varför färgvalet är relativt fritt. Använd dock alltid minst tre olika färger i din outfit. Ljusa eller mörka mönsterlösa byxor, i kombination med en vardagsskjorta i en matchande färgton, kan särskilt rekommenderas. Tröjan eller skjortan kan även väljas utifrån en starkt kontrasterande färgton. Marinblåa byxor i kombination med vit skjorta kan särskilt rekommenderas.

Businesskläder

Kostym och slips är det givna valet i businessammanhang. I situationer där kostym är kutym bör den kombineras med en ren och snygg skjorta. Vitt skapar en snygg balans oberoende av kostymens färg.

Tips och varningar

Somliga färger passar inte alls ihop. Mörkbrunt bör inte kombineras med svart eftersom kombinationen är mycket trist. Däremot får skornas färg gärna matcha byxornas – bruna skor passar således utmärkt med bruna byxor. Rött och rosa är inte heller att rekommendera eftersom färgerna ligger alltför nära varandra för att kombinationen ska bli spännande för ögat. Detsamma gäller blått och lila.

I situation där kostym är kutym bör den kombineras med en ren och snygg skjorta.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik