Sponsrade länkar

Kläder till examensfest

Examensfesten är utposten för livets skola – åtminstone i formell bemärkelse. Satsa på en proper outfit. Inte nödvändigtvis formell, men inte heller informell. Låt klädseln gärna spegla ditt kommande yrkesliv.

Examensfesten ger uttryck för att livets sista formella skola nått sin ända. Utgångspunkten bör vara åtminstone semiformell klädsel med tanke på den respekt du som nyutexaminerad faktiskt förtjänar. Några råd på vägen:

  • Anpassa klädstilen till den skola du nyss avslutat. En juristexamen föranleder en mörk kostym, medan en pilot eller sjuksköterska inte behöver klä sig fullt lika formellt.
  • Festlokalen spelar roll. En fin lokal innebär per automatik fina kläder.
  • Om ceremonin äger rum utomhus under sommarhalvåret bör ljusa färgtoner dominera.
  • Skorna bör väljas utifrån bekvämlighetstänkande. Räkna att det blir mycket spring för den som tar examen. Däremot lär det inte bli dans, varför du som tjej kan bära högklackade skor. Tänk dock på att undvika högklackat om festen äger rum utomhus, t.ex. på en gräsmatta.

Tips och varningar

En examensfest ställer inte nödvändigtvis krav på formell klädsel, men klädstilen bör däremot vara proper (särskilt ifall det rör sig om en universitetsexamen). Rikliga mängder sexiga smycken och accessoarer hör inte hit. Däremot får ett stilrent, elegant halsband gärna pryda din outfit.

En examensfest ställer inte nödvändigtvis krav på formell klädsel, men klädstilen bör däremot vara proper.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik