Sponsrade länkar

Lämplig middagsklädsel

Du som ska på middag vinner sällan något på att anpassa klädseln efter inbjudningskortets formalitetsnivå. Till saken hör nämligen att inbjudningskort till middagsbjudningar är mycket ovanliga.

Du som ska gå på middagsbjudning bör ha i åtanke att inbjudningskorten brukar vara tämligen informella, i de fall de över huvud taget förekommer. Som besökare gör du dock dina värdar en otjänst genom att klä dig alltför spartanskt. Låt klädvalet reflekteras av följande råd:

  • Den allmänna regeln att sena bjudningar kräver en elegantare klädsel än tidiga eftermiddagsbjudningar gäller i allra högsta grad.
  • Klädseln till tidiga eftermiddagsbjudningar bör präglas av ljusa färgtoner, medan sena middagar passar väl ihop med minimalistisk klädsel med elegant touch. Män kan komma undan genom att bära mörka jeans, skjorta och kavaj oavsett rådande formalitetsetikett. För tjejer gäller däremot ljusa klänningar, alternativt omlottklänningar. Att komma iklädd långklänning eller aftonklänning är väldigt ovanligt, såvida det inte rör sig om en slottsmiddag.

Tips och varningar

Inbjudningskort till middagsbjudningar är mycket ovanliga, varför man vinner mycket lite på att analysera kortens formalitetsnivå. I de fall ett inbjudningskort över huvud taget förekommer kan du således utgå ifrån en formell klädstil. Du som känner värdarna väl har naturligtvis ett bättre utgångsläge i planeringen, då du vet ungefär vad som förväntas.

Män kan alltid komma undan genom att bära mörka jeans, skjorta och kavaj.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik