Sponsrade länkar

Byxor till sommaren

Prioritera naturliga fibrer som tål maskintvätt. Vitt är en självklar sommarfärg, liksom ljusa pasteller. Undvik däremot regelrätta polyesterbyxor.

Sommarbyxor ska vara bekväma och lätta att bära. Välj textilier som andas och är motståndskraftiga mot rynkor (helst ska de inte alls behöva strykas). Några tips:

  • Bomull är förmodligen det bästa tygvalet, särskilt med hänvisning till tygets goda ansningsförmåga. Sommarbyxor brukar vanligen vara tillverkade av slät bomull, inte minst av chinos. En nackdel med släta bomullsvarianter är emellertid att de blir lätt rynkliga. En kompromiss är därför att köpa lena byxor bed en yttre beläggning mot rynkor.
  • Tyngre bomullstyger – typ denim – är inte att rekommendera under sommaren. Ju tyngre och tjockare tyg, desto sämre andning.
  • Linne är också ett idealiskt sommartyg, särskilt hos vita byxor för tjejer. En nackdel med linne är dock att tyget har en benägenhet att lätt bli rynkligt. Köp därför olika linneblandningar, särskilt blandningar med inslag av ull.
  • Silke är ett utmärkt sommartyg. Byxor av silke kännetecknas av en mjuk och luftig siluett. Satsa uteslutande på silketyger som tål maskintvätt.
  • Siden används ofta i olika tygblandningar; ett perfekt val för tjejer som efterlyser en outfit helt utan stretch.

Tips och varningar

Tänk på att naturliga textilier alltid andas bättre än konstfibrer. Polyester är t.ex. ett direkt olämpligt tyg för sommarbyxor, då tyget varken andas eller släpper ut värme. Däremot kan bomulls- och polyesterbladningar förekomma hos sommarbyxor – utan att vara någon nackdel.

Linne är också ett idealiskt sommartyg, särskilt hos vita byxor för tjejer.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik