Sponsrade länkar

Denimjeans

Denimtyget är en synnerligen universell textiltyp, som återfinns på både jeans, arbetskläder och fritidsplagg. Tyget är robust och mer hållbart än något annat bomullstyg på marknaden.

Denimtyget är en lättskött textiltyp som är världsberömt för sin hållbarhet och sin snygga passform. Tygsorten är unik i det att den är lika populär bland exklusiva modeplagg och bland vardagskläder. Denimtyget har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till den amerikanska guldruschen. År 1853 började sedan Levi Strauss tillverka arbetskläder av tyget; en föregångare till dagens denimjeans. Några ytterligare karakteristika hos denimtyget:

  • Denimtyget förekommer, förutom på byxor, även på kjolar, jackor, väskor, bokomslag och skor.
  • Denimjeans är lätta att tvätta. För att minimera missfärgning – tvätta denimjeans i kallt eller ljummet vatten med tvättmedel utan inslag av blekningsmedel. Använd om möjligt särskilt tvättmedel för mörka kläder.
  • Undvik att torka dyrbara denimjeans i torktumlare, då kombinationen av friktion och värme gör denimtyget mjukt. Låt istället denimjeansen lufttorka inomhus.
  • Denimtyg är vanligen tillverkat i 100 procent bomull. Dock finns det enstaka textilblandningar som består av bomullsblandningar, särskilt elastan, andra stretchfibrer och silke.

Tips och varningar

Samhällets ökade miljömedvetenhet har även färgat av sig på marknaden för denimjeans. Alla större märken säljer åtminstone en variant av byxor tillverkade av så kallat ekologiskt denimtyg. En populär tillverkare på andra sidan Atlanten – Nudie Jeans – säljer ekologiska, märkeslösa denimjeans för flera tusenlappar per par.

Tygsorten är unik i det att den är lika populär bland exklusiva modeplagg och bland vardagskläder.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik