Sponsrade länkar

Hur bära khakibyxor?

Khakibyxorna är mäkta populära sedan 1980-talets senare hälft. Dessa kan användas både av tjejer och killar, men tänk på att formalitetsnivån varierar beroende om du är kvinna eller man.

Khakibyxor passar lika bra för män, kvinnor och barn. Byxornas ursprung kan härledas till 1960- och 1970-talens arbetarklädsel. I slutet av 1980-talet lanserade Levi Strauss sina Dockers, som kom att ändra khakibyxornas status från nördiga till coola. Några tips inför valet av khakibyxor:

  • Som kille kan du med fördel kombinera khakibyxor med slips, kavaj och en tröja/skjorta. Tänk på att khakibyxor inte anses formella, utan snarare som en blandnig av casual wear och semiformell klädsel. Khakibyxor bör vidare kombineras med brunt läderbälte med diskret spänne och bomullsstrumpor (undvik vita tennisstrumpor).
  • Khakibyxor för tjejer bör kombineras med små, låga klackskor. Som tjej kan du dessutom bära halsduk och diskreta smycken (typ handgjorda arm- och halsband), eftersom khakibyxorna kan betraktas som bättre vardagsklädsel.

Tips och varningar

Märkligt nog uppfattas khakibyxor som mera formella när de bärs av män än av kvinnor. En kvinnlig outfit med khakibyxor som bas kan i stort betecknas som vardagsklädsel, medan motsvarande manliga outfit (med kavaj) är klädsel på åtminstone semiformell nivå. Du som ska på fest med din partner/maka/make – undvik därför en situation där båda bär khakibyxor eftersom mannen då uppfattas som elegantare än kvinnan.

Märkligt nog uppfattas khakibyxor som mera formella när de bärs av män än av kvinnor.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik