Sponsrade länkar

Hur köpa strumpbyxor?

Strumpbyxor är ett mångsidigt plagg, som fyller såväl praktiska som estetiska funktioner. Var noga med att välja rätt material och anpassa strumpbyxan till din övriga outfit.

Strumpbyxor bidrar till att kroppen får ett slätare utseende under kläderna samtidigt som de fungerar som benvärmare. Du som ska köpa strumpbyxor bör gå igenom följande punkter:

  • Var noga med att välja rätt storlek och modell. Idag finns alltifrån vanliga bomullsbyxor till strumpbyxor med inbyggda slimmers, som går ända ner till låren. Denna typ av strumpbyxor bör endast användas sporadiskt på fester, när det är viktigt att forma kroppen under kläderna.
  • Välj rätt material. Grundmaterialet hos strumpbyxor bör alltid vara bomull för att huden ska kunna få sin beskedliga mängd andning. Men tjockleken och töjbarheten varierar; den senare är direkt kopplad till mängden elastan i bomullsblandningen. Strumpbyxor med tio procent elastan är måttligt töjbara (förutsatt att du valt rätt storlek) medan större elastanmängder gör strumpbyxan extremt åtsittande. Du som efterfrågar mjuka strumpbyxor bör således välja modeller med små mängder elastan.
  • Tänk på att det finns många olika varianter av strumpbyxor; alltifrån glänsande strumpbyxor till plagg som pryds med paljetter och olika mönstertryck. Färger och mönster varierar från säsong till säsong. Enfärgat är mest tidlöst. Mönster är mera känsliga för modets nycker.

Tips och varningar

Enfärgade strumpbyxor är alltid moderna och kan kombineras med kjolar och klänningar för att hålla benen varma. Tänk på att färgvalet bör anpassas efter din övriga outfit. Anpassa inte övrig klädsel efter strumpbyxorna, då strumpbyxan inte är något huvudplagg.

Grundmaterialet hos strumpbyxor bör alltid vara bomull för att huden ska kunna få sin beskedliga mängd andning.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik