Sponsrade länkar

Hur stryka byxor?

Att stryka byxor är knappast något konststycke. Att stryka ett par byxor tar knappt tio minuter; en väl värd investering förutsatt att du behåller byxorna i ett par dagar.

Rynkor som uppstått till följd av slitage, tvättning och lagring tar uppemot tio minuter att stryka; en väl värd investering för dig som behåller byxorna på i två dagar. Den till synes enda risken med att stryka byxor (och övriga kläder) är uppkomsten av brännskador på plaggen i samband med strykningen. Var därför noga med att stryka byxorna på rätt sätt:

  • Börja med att tömma fickorna. Vänd sedan ut och in på byxorna och stryk fickorna först.
  • Vänd sedan tillbaka byxorna.
  • Lägg ett av byxbenen på strykbrädan så att en sidosöm är vänd uppåt och den andra neråt. Stryk sedan benet tills det är helt slätt och upprepa proceduren även med det andra benet.
  • Avsluta med att stryka midjan och sömmarna. Stäng sedan av järnet och stryk de sista delarna på eftervärmen (på så sätt svalnar byxorna snabbare).

Tips och varningar

Var noga med att stryka byxorna på rätt värme. Ifall du är osäker på byxornas material, stryk dem aldrig på högsta värmen utan var försiktig med värmepåslaget. När du strukit färdigt – häng upp byxorna och låt dem svalna i några minuter.

Avsluta med att stryka midjan och sömmarna.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik