Sponsrade länkar

Jeans för män

Killar kräver enkelhet – samtidigt som de vill hitta det perfekta paret jeans på kortast möjliga shoppingtid. Ta del av några tips för att förkorta shoppingen och förbättra resultatet av densamma.

En typisk, trendmedveten kille efterfrågar snygga och moderiktiga jeans, som enkelt kan tas på och av och helst inte behöver strykas alltför ofta. Jeansen ska också vara enkla att köpa, då killar i genomsnitt inte tillbringar lika mycket tid i klädbutiker som sina kvinnliga medsystrar. För att shoppingen ska förlöpa snabbt och klanderfritt – ta del av följande råd:

  • Var medveten om din kroppsform, ditt midjemått och beninnerlängd. Amerikanska jeans mäts i tum och storleksmärkningen kan se ut enligt följande: ”33x36” (33 står för midjemått och 36 för längd). Tänk på att storleksmärkningen mellan byxorna kan variera trots förhållandevis exakta måttangivelser. Levis brukar t.ex. kännas lösare än Wrangler, trots samma storleksmärkning.
  • Du som gillar att sticka in skjortor och tröjor i byxorna får gärna lägga till en storlek på bredden.
  • Ifall du känner till en viss tillverkares storleksmärkning är det sällan problematiskt att handla jeans online. Du som däremot är det minsta osäker – köp byxorna i en fysisk butik. Prova dem sittandes, ståendes och i knäböjd ställning.
  • Denim inger traditionellt en robust och avslappnad look. Denimtyget finns i blekta, stentvättade, vita, svarta varianter. Khakijeans och fleece- eller flanellfodrade jeans är ytterligare alternativ till klassiskt blå byxor.

Tips och varningar

Innan du handlar, bestäm maxpris, stil och gärna varumärke. Lee, Wrangler, Levis, Calvin Klein, Guess, Haggar och American Eagle är klassiska märken som varmt kan särskilt rekommenderas.

Du som gillar att sticka in skjortor och tröjor i byxorna får gärna lägga till en storlek på bredden.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik