Sponsrade länkar

Köpa byxor i rätt storlek

Frustrationen över att ha köpt byxor i fel storlek kan inte beskrivas med ord. Nedan återfinns några tips som förhoppningsvis hjälper dig att undvika denna typ av situationer.

En förutsättning för att köpa byxor i rätt storlek är att du känner till din storlek och dina kroppsmått (eftersom storleksmärkningen kan variera mellan olika tillverkare). Du som vill vara helt säker på att byxorna passar – köp byxor utifrån måttangivelser framför storleksmärkning. Några tips som underlättar byxköpet:

  • Midjelängd, beninnerlängd och höftmått har avgörande betydelse för byxornas passform. Ta därför reda på dessa mått innan du ger dig ut i shoppingdjungeln. Tänk på att inte alla tillverkare anger mått (i somliga fall anges enbart storlek). Ta i så fall reda på exakta måttangivelser (särskilt viktigt om du handlar byxor online från en okänd tillverkare).
  • Byxorna bör spänna runt kroppen på ett löst och behagligt sätt i syfte att framhäva dina kurvor. Alltför pösiga jeans är inte snygga – och jeans som är för åtsittande är inte bekväma. Satsa på jeans som klämmer åt skinkorna och följer höfternas form neråt. Byxorna får inte heller sluta för högt upp.

Tips och varningar

  • Tänk på att ett par byxor i rätt storlek inte nödvändigtvis återspeglar din stil, trots att storleken sammanfaller med dina kroppsmått.
  • Prova dina byxor i sittande ställning. Ett tecken på att byxorna är för korta är ifall anklarna och smalbenet blottas när du sitter.

Midjelängd, beninnerlängd och höftmått har avgörande betydelse för byxornas passform.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik