Sponsrade länkar

Köpa kostymbyxor

Kostymbyxor används särskilt i samband med formella fester och som högtidsklädsel. Välj en klassisk modell som håller länge framför kostymbyxor som är trendiga för stunden.

Kostymbyxor används huvudsakligen vid semiformella eller formella tillställningar. I andra sammanhang upplevs de som alltför högtravande. Några tips för dig som står i begrepp att köpa kostymbyxor:

  • Leta inte efter trendiga kostymbyxor, utan prioritera istället klassiska varianter. Du som köper ett par klassiska byxor av hög kvalitet kan räkna med att kunna bära dem i flera år.
  • Köp kostymbyxor i butiker som riktat in sig mot en mer professionell kundkrets, t.ex. människor som behöver kostymbyxor som en del av sin arbetsklädsel. Det är just i sådana butiker de klassiska exemplaren återfinns.
  • Bestäm på förhand vilken färg du vill ha på kostymbyxorna. Svart är en bra grundfärg, som kompletterar skjortor i alla färger. Grått kompletterar däremot skjortor i pastellfärger – särskilt lila.
  • Klassiska kostymbyxor är i regel enfärgade. Kritstrecksmönster är i stort sett den enda mönstertyp som sammanfaller med den klassiska stilen.
  • Kostymbyxor säljs vanligen dels i smala rakbenta varianter, dels i lösa modeller. Smalt skurna byxor ger ett smalare intryck, förutsatt att du i grunden har en smal kroppsform. Du som däremot är mullig vinner mest på att skaffa lite lösare byxvarianter. Veckade frontpartier passar de allra flesta män.
  • Att fålla kostymbyxor är enkelt. Om du hittat ett par byxor som du är nöjd med är det bara att köpa dem – trots att benlängden är något i överkant.

Tips och varningar

De allra flesta kostymbyxor tillverkas i någon ullblandning. Utbudet av tjocka ullbyxor är som störst under vinterhalvåret. På sommaren dominerar däremot bomullsbyxor med ett visst mått av spandex (för att skapa en snygg passform).

Du som däremot är mullig vinner mest på att skaffa lite lösare byxvarianter.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik