Sponsrade länkar

Vårda skor

Syftet med all skovård är att skorna ska få en snyggare yta tack vare ett bättre skydd mot väta, fukt och smuts – på så sätt håller de längre. Läderskor bör vidare impregneras regelbundet.

Vårda skor
Ju dyrare skor du väljer, desto större blir behovet av adekvat skovård.

Den som vill behålla sina skor i mer än en säsong bör impregnera och rengöra dem regelbundet. Oavsett skomodell bör man som brukare se till att torka av saltrester och fukt med en trasa – åtminstone en gång i veckan. Tänk särskilt på att avlägsna saltrester, eftersom saltet orsakar sprickbildning i skons ytskikt. Saltfläckar trokas bort med lätt fuktad trasa och någon droppe citron, medan jord och sand enklast torkas bort enbart med vatten och trasa. Avsluta all skorengöring med att smörja in skorna med ett lager skokräm.

Använd skoblock för att vårda dina skor

Att använda skoblock hör till ovanligheterna, trots att skoblocket både skyddar skinnet och rätar till sulan. Samtidigt torkar skorna från insidan. För mycket blöta skor är det emellertid inte alltid tillräckligt med skoblock – använd istället tidningspapper som suger upp vätskan från insidan. Prioritera om möjligt gummisula vid blöt väderlek.

Impregnering av skor – en del av grundläggande skovård

Nya skor är helt obehandlade och bör impregneras innan första användning. Till skinnskor är skokräm den bästa impregneringsprodukten, medan mockaskor mår bäst av en dos spray lite då och då. Mjukare läderskor brukar impregneras med läderbalsam, medan hårda, kraftiga skinnskor mår bäst av att behandlas med minkolja.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik