Sponsrade länkar

Bära kort klänning - tips

Korta klänningar är informella; det är generellt sett mer acceptabelt att klä sig i miniklänningar om man är ung.

Korta klänningar är i ropet. Men risken att göra bort sig i korta klänningar är också stor. Tänk därför på att korta klänningar är mycket informella och lämpar sig bäst på lediga tillställningar. Om du ska ut på fest får du gärna försäkra dig en extra gång om det verkligen är lämpligt att komma iklädd en kort klänning. Några sätt att bära korta klänningar:

  • Korta klänningar med leggings och polotröja eller blus är en utmärkt vardagsoutfit.
  • På cocktailpartyn passar korta klänningar särskilt bra; under vinterhalvåret får de gärna kombineras med genomskinliga strumpbyxor och höga klackskor.
  • Korta klänningar passar utmärkt på 1960-tals maskerader. Du som vill bära en typisk 1960-tals klänning – räkna med att den genomgått en handfull moderna uppdateringar.
  • Variera överdelen till din korta klänning. T-shirt, blus eller polotröja passar utmärkt.
  • Det går utmärkt att bära korta klänningar i kombination med jeans; klänningarna fungerar i så fall som tunikor eller långa toppar.
  • Anpassa klänningen till din ålder. Det är betydligt mer accepterat att tjejer i 20-års ålder dyker upp i korta klänningar – även på formella fester – än för medelålders kvinnor att göra samma sak.

Tips och varningar

Låt i första hand din kroppsform – inte gällande mode – avgöra valet av klänning. Alla passar inte i korta klänningar, särskilt inte tjejer med oproportionerligt långa ben. Se även upp för klänningar som är så korta att de blottar mer än vad som är nödvändigt för stunden.

Anpassa klänningen till din ålder. Det är betydligt mer accepterat att tjejer i 20-års ålder dyker upp i korta klänningar.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik