Sponsrade länkar

Bröllopsklänning – typ vintage

Att gifta sig iklädd en äkta vintageklänning lockar många. Men det är inte alltid lätt att hitta en passande variant. Nya, vintageinspirerade klänningar är också ett alternativ.

Att gifta sig i vintageklänningar har blivit en populär modenyck på senare tid. Det gäller dock att komma ihåg att vintage inte är något entydigt begrepp; en klänning från 1940-talet ser t.ex. helt annorlunda ut än en klänning från 1960-talet. Börja med att välja tidsperiod innan du letar efter själva klänningen.

Vintageklänningar online

Nätet vimlar av auktioner där man kan komma över vintageklänningar till överkomliga priser. Ett annat sätt att hitta vintageklänningar är i samband med garageförsäljningar och second hand butiker. Tänk på att klänningen ursprungligen inte nödvändigtvis måste ha fungerat som bröllopsklänning.

Tips och varningar

  • Lär känna dina kroppsmått. När du handlar på nätet måste du förlita dig till den måttinformation som finns om olika plagg. Vintageklänningarnas storleksmärkning är helt och hållet intetsägande.
  • Retro är ett alternativ till vintage. Du som vill ha en ny, vintageinspirerad klänning har fler valmöjligheter än du som vill gifta dig i äkta vintage.
  • Tvätta aldrig äkta vintageklänningar. Dessa klänningar bör uteslutande rengöras av proffs.
  • Sist men inte minst – vintageklänningar tenderar att vara mycket små. Du som har en stor kroppsbyggnad löper en stor risk att inte hitta vad du söker. Fundera på om du istället kan bära en ny, vintageinspirerad bröllopsklänning.

Du som har en stor kroppsbyggnad löper en stor risk att inte hitta vad du söker.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik