Sponsrade länkar

Brudklänning vintage

Att gifta sig i vintage är ingen dum idé. Tänk dock på att köpa en några storlekar större klänning än din vanliga storlek medger.

Du som är intresserad av historiska plagg vill kanske visa ditt intresse genom att gifta dig i en vintageinspirerad klänning? Tänk dock på att en klänning från 1930-talet avviker starkt från motsvarande 1950-tals klänning. Du som vill gifta dig i en vintageklänning – gå till väga i följande steg:

  • Börja med att upprätta en budget. Räkna med att en vintageklänning kostar mer än en traditionell spetsklänning.
  • När du provar vintageklänningar får du vara beredd på att gå upp två eller tre storlekar. Att köpa en vintageklänning online är svårt. Eftersom storlekssättningen varierar oerhört är det av högsta vikt att du provar klänningen innan köp.
  • Tänk också på att många tygblandningar från 1920- och 1930 talen innehåller mycket känsliga tygblandningar. Du som hyr en äkta vintageklänning – teckna en försäkring.
  • Undvik att köpa målade klänningar från 1920-, 1930. Det är i princip omöjligt att ta bort fläckar från målade klänningar.
  • Många köper trasiga klänningar i hopp om att de skulle vara billiga att reparera. Visst kan man ha tur, men de allra flesta gånger får man räkna med dyra reparationer eftersom tygerna i äldre klänningar är ovanliga att matcha.

Tips och varningar

Brudklänningar i äkta vintage kan – till skillnad från moderna brudklänningar – betraktas som en investering. Se därför till att förvara klänningen på rätt sätt. På så sätt kan du sälja den dyrt i samband med mitt guldbröllop.

Eftersom storlekssättningen varierar oerhört är det av högsta vikt att du provar klänningen innan köp.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik