Sponsrade länkar

Hur hitta den bästa klänningen?

Din kroppsform spelar lika stor roll som din personliga klädstil vid valet av klänning. Gör aldrig avkall på din stil – men låt gärna kroppens utseende avgöra utgången i valet av klänning.

Att välja klänning utifrån kroppens form är viktigt, både för din klädkomfort och för att du ska se snygg ut. Några tips på vägen till en bekväm klänning:

  • Du som är kort till växten bör göra allt för att dina ben ska verka längre. Klänningar med vertikala ränder och hög halsring – i kombination med höga klackar – gör att du blir längre visuellt sett.
  • Du som har en kroppsform som liknar ett äpple – med en synlig viktdominans runt midjan – lär inte få problem med att hitta en passande klänning. Antalet klänningar med flexibla midjepartier är stort. Det kan vara en bra idé att framhäva armar och ben för att leda bort uppmärksamheten från den kraftiga midjan; en kort eller ärmlös klänning är därför att rekommendera. Förutsatt att valet rimmar med vädrets makter.
  • Du som har kraftiga lår och höfter bör leta efter klänningar med a-linje som börjar runt midjan. Undvik tighta långklänningar som kramar dina höfter och ditt benparti.
  • För kvinnor med väl framhävd byst kan wrap-toppar och klänningar med v-ring särskilt rekommenderas. Paradoxalt nog är det sällan lönt att pressa ihop bysten med tighta, höghalsade tröjor.

Tips och varningar

  • Ditt förtroende är A och O i valet av klänning. Du kommer aldrig att se bra ut så länge du själv inte är ett med din kropp.
  • Våra råd bör bara betraktas som riktmärken. Om du själv kommer på något som du finner bättre – tveka inte får att gå in för din idé.

Du som har en kroppsform som liknar ett äpple – med en synlig viktdominans runt midjan – lär inte få problem med att hitta en passande klänning.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik