Sponsrade länkar

Klänning till vårbröllop

Ljusa färger – men inte vitt – bör vara målet för den som vill klä sig snyggt inför vårbröllopet. Undvik klänningar med mycket spets och volanger – du som gäst får under inga omständigheter glänsa mer än bruden.

Säger inbjudningskortet mars, april eller maj? Som gäst kan du i så fall både räkna med snö och med strålande sol. Våren är dock en optimistisk årstid med då dagen tilltar i längd och vintern sakta släpper sitt grepp; ett faktum som bör spegla sig i bröllopsklädseln. Tips nummer ett är därför att undvika dystra färger. Tänk också på följande:

  • Cocktailklänningar passar informella bröllop i samlingslokaler, alternativt en knälång klänning ifall bröllopet äger rum på dagen.
  • Att bära mörka kläder är enbart acceptabelt om det regnar och är dystert, men utgångspunkten bör ändå vara ljus klädsel. Att komma i vit klänning kan kännas snopet, då man inte gärna vill konkurrera med bruden. Därför bör man istället satsa på ljusa pastellfärger.
  • Förbered gärna ett paraply i lämplig färg. Våren är en osäker årstid och vädertyperna varierar mycket och ofta.

Tips och varningar

Motstå frestelsen att komma iklädd en mycket uppseendeväckande klänning, då din klädsel under inga omständigheter får utklassa bruden. Att finna en medelväg mellan snygg bröllopsklädsel och en inte alltför glänsande outfit är bröllopsgästens ständiga dilemma. För manliga bröllopsgäster är det däremot helt okej att klä sig snyggare än brudgummen.

Att finna en medelväg mellan snygg bröllopsklädsel och en inte alltför glänsande outfit är den kvinnliga bröllopsgästens ständiga dilemma.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik