Sponsrade länkar

Svart cocktailklänning – skor

Den svarta cocktailklänningens stora fördel är möjligheten att fritt välja skor. Svarta klänningar är oerhört bra basplagg eftersom accessoarerna – inte själva klänningen – skapar det där lilla extra.

Svarta cocktailklänningar är ideala för eleganta mingelpartyn, där formalitetsnivån är lite för låg för att en aftonklänning ska kännas motiverad. En fördel med små, svarta cocktailklänningar är att skovalet är sällsynt flexibelt. Man kan i princip kombinera cocktailklänningar med alla typer av skor; pumps, sandaler och skor med kilklack. Förslag på material:

  • Ormskinn – skapar en exklusiv look, särskilt hos gladiatorsandaler.
  • Lackläder – glänser något mer än ormskinn. Flashiga lackläderskor är utmärkta för den som vill rikta fokus mot skorna istället för klänningen.
  • Läderskor med metalldekorationer; snygga för den som eftersträvar en djärv look.

Tips och varningar

Silversandaler passar utmärkt till svarta cocktailklänningar. Detsamma gäller vitpolerade skor. Tänk dock på att friheten att laborera med skoval är oerhört stor för den som bär svart klänning. Valet bör anpassas i första hand efter hur man vill rikta fokus. Den som vill rikta fokus på klänningen bör välja ett par svarta skor som i möjligaste mån matchar klänningens färg och form. På så sätt blir skorna anonyma och klänningen framhävs istället. Tänk dock på att svarta klänningar inte är särskilt passande under sommarhalvåret.

Flashiga lackläderskor är utmärkta för den som vill rikta fokus mot skorna istället för klänningen.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik