Sponsrade länkar

Tvätta brudklänning

Tvätta din brudklänning för hand, gärna i ljummet vatten och med ett milt allrengöringsmedel.

Efter en intensiv bröllopsfest har bröllopsklänningen tjänat sitt syfte. Men oavsett om du väljer att sälja klänningen eller lagra den i garderoben är det viktigt att den tvättas ordentligt. Innan du tvättar klänningen bör du dock fålla eventuella lösa sömmar. Tvätta sedan klänningen i följande steg (gäller siden- och satinklänningar):

  • Borsta av eventuella hårrester och övriga lösa smutspartiklar. Använd en borste med lent huvud.
  • Blötlägg sedan klänningen i ljummet vatten med lite mild tvål eller allrengöringsmedel. Det finns även särskilda tvättmedel för siden- och satintyger.
  • Tvätta sedan klänningen för hand med försiktiga rörelser. Undvik att skrubba bort fläckar, eftersom skrubbning kan leda till att tyget skadas permanent.
  • Häng sedan upp bröllopsklänningen på tork, alternativt lägg den och torka på en handduk eller ett lakan (glöm inte att vända klänningen efter att ena sidan torkat). Du som prompt väljer att torka klänningen i torktumlare bör vara medveten om att klänningen kan krympa med uppemot en femtedel.

Tips och varningar

Du som vill använda din bröllopsklänning upprepade gånger efter bröllopet (många tar på sig sina använda bröllopsklänningar för att fira årsdagen) bör välja ett annat material än satin eller siden.

Undvik att skrubba bort fläckar, eftersom skrubbning kan leda till att tyget skadas permanent.

Sponsrade länkar

Sponsrade länkar

Mest populära varumärken
ASOS (2599)
Diesel (2139)
Prada (483)
Nike (381)
Fred Perry (235)
Mest populära kläder
Tröjor (38419)
Byxor (30596)
Klänningar (14756)
Festklänningar (576)
Kostymer (935)
Mest populära skor
Sandaler (6228)
Sneakers (4939)
Högklackade skor (3527)
Herrskor (2826)
Boots (1657)
Övriga produktteman
Elektronik